MTTOSZ küldött közgyűlés

Ma, május 25-én tartotta az MTTOSZ a 2022. évi beszámoló küldöttgyűlését a BKV TTE tárgyalójában. A 40 fős tagszervezetből 24 küldött volt jelen, így a közgyűlés határozatképes volt. A napirenden szereplő tárgy pontok beszámolóit ellenszavazat nélkül elfogadták a küldöttek, így a szakmai beszámolót, a mérleget és a szöveges beszámolót, az FB jelentést és a 2023. évi költségvetést.

Új FB választásra is sor került. A testületet újra választotta 5 évre a küldött közgyűlés. Saáry László elnök mellett Eördögh Zsolt és dr. Isaszegi János ny. tábornok tagok továbbra is élvezik a tagszervezetek bizalmát.
Az ülésen elismeréseket adott át prof. Dr. Borbély Attila elnök. Az MTTOSZ legmagasabb elismerését vehette át Nagy György az MSSZ elnöke, a két szövetség közötti kiemelkedően jó kapcsolatok ápolásáért, az utánpótlás lövész versenyek támogatásáért.
Az MTTOSZ Elnöke díját dr. Egerszegi Péter tiszteletbeli elnökségi tagunk kapta, aki folyamatosan hozzájárul a szövetség pénzügyi egyensúlyának megteremtéséhez
Az ülésen vehette át életműdíját dr. Harcsár István főtitkár, aki közel egy évtizede közmegelégedésre  koordinálja a szövetségben folyó munkát.
Ezt követően, általános meglepetésre felcsendült a Ten Years After angol együttes I’d Love to Chance the World című száma: az elnök Borbély Attilát köszöntötte Németh József alelnök, aki kedves szavakkal köszönte meg az elnöknek, hogy tíz évvel ez előtt, amikor Balogh Györggyel együtt felkérték az elnöki feladatok ellátására, elfogadta a felkérést. Ember feletti munkával stabilizálta a szövetség gazdasági helyzetét. Tíz év alatt sokat változott az Mttosz megítélése. A társszervek elismerik az Mttosz eredményeit. 2017-ben a Honvédelmi Sportszövetség alapító hat szervezetének egyike volt, prof. Dr. Borbély Attilát pedig alelnök tagozatvezetőnek választották. Az Mttosz elnöksége nevében Németh József az elnök tíz év munkájának elismeréséül serleget és plakettet adott át Borbély Attilának.