Jelenleg itt van: Főoldal

Hírek

Tájékoztató a VII Görgey Artúr kupa országos döntőrőlképek 2022. december 3.

Az Ácson tartott döntőre az ország 11 területén 900 fő versenyzett a részvétel lehetőségéért. Csak a legjobbak jöhettek a döntőre. 190 fő nevezett és 167 fő vett részt a döntőn. Sajnos a Nyíregyházi busz meghibásodása miatt a nagyon készülő és hajnalban felkelő gyerekek lemaradtak a döntőn való részvételről. A beérkezett versenyzők kísérői jól felkészültek és hozták a szükséges dokumentumokat, így Szűcs Vali és segítője fél 10- re elkészítették a regisztrációt.

Beszámoló – 28. „Mosolyt az Arcokra Melegséget a Szívekbe”képek 2022. december 1.

28. „Mosolyt az Arcokra Melegséget a Szívekbe” Advent-Karácsonyváró Általános iskolák közötti sport versenyről és kulturális bemutatóról, melyre 2022. november 26-án került sor, az ORFK Vágóhíd u 11-13. alatti ROKK sporttelepen 10 és 14 óra között.

Szerző: Dr. Harcsár István

Tagozati ülést tartott az MTTOSZ 2022. november 17.

Tagozati ülést tartott az MTTOSZA Honvédelmi Sportszövetség Technikai Sportokért és Gépjárművezető Képzésért Felelős Tagozatának vezetősége ebben az évben is megszervezte sportszervezetei számára a személyes szakmai konzultáció lehetőségét.

Prof. Dr. Borbély Attila tagozatelnök, HS alelnök meghívására a tanácskozást Dr. Nébald György alelnök és Dr. Simicskó István a HS elnöke is meglátogatta, aki a tagságnak a Honvédelmi Sportszövetség munkájáról, terveiről és a már működő honvédelmi sportközpontokról tartott előadást.

Dr. Simicskó István a tagozati ülésen szólt a HS által nyújtott pályázati lehetőségekről is. A HS elnöke elmondta, a fiatalok vonatkozásában olyan programokat, képzéseket támogatnak, mely a közösség egészét és a haza biztonságát, védelmi képességének erősítését is segíti. A haza védelme nemzeti ügy, minden magyar állampolgár feladata és kötelessége a szülőföld védelme -említette a törvényre is hivatkozva Dr. Simicskó István. – Mind ehhez azonban kompetencia és képesség szükséges, -folytatta- hogy a jövő nemzedéke hazánkat az új kihívások közepette is meg tudja védeni. Ennek okán is fontos volt egy olyan mozgalmat, Szövetséget alkotni, melyben a fiatalokat meg tudjuk szólítani és pl. ejtőernyős táborok, honvédelmi táborok, repülős táborok, kadét programok sorában hasznos képességek elsajátítását tettük nekik lehetővé. Óriási felelősség gyermekeink képzése, nevelése, ők segíthetnek abban, hogy a globalizáció közepette is megőrizzük, megmentsük az általunk megszokott értékrendszert, kultúrát, identitást – mondta Dr. Simicskó István.

Tovább az eredeti cikkhez...

Eredményjegyzék 2022. szeptember 14.

A 2022. szeptember 14-én megtartott minősítő lövészversenyről.

Rendező: BKV TTE – MTTOSZ - KTTBSZ minősítő kupa
Helye: Budapest, 1142 Kerepesi u. 22 BKV Metró lőtér
Ideje: 2022. szeptember 14. 08:00-20:00 óra között érkezési sorrendben.

VII. GÖRGEY ARTÚR Országos Lövész Emlékverseny 2022. szeptember 7.

1849. május 21-én, a magyar honvédsereg hősies csata után visszafoglalta a Budai várat. Ennek emlékére 1992. május 21-e óta ez a nap a Honvédelem Napja hazánkban. A hős esemény tiszteletére meghirdetjük, a minden évben megrendezendő Görgey Artúr országos lövész emlékversenyt.

Kőbánya virtus vetélkedőképek 2022. augusztus 27.

Augusztus 27-én rendezte az MTTOSZ az év legfontosabb eseményét a "Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtus vetélkedőjét a Nemzeti Bűnmegelelőzési Tanáccsal és a Kőbányai Sportszövetséggel együttműködve, Kőbányán a Kocsis Sándor Sportközpontban és a mellette lévő Csajkovszkij parkban. Az esemény fővédnöke dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Simicskó István a Honvédelmi Sportszövetség elnöke voltak. Mellettük védnöki feladatot vállalt a rendezvény sikere érdekében D. Kovács Róbert a Kőbányai Önkormányzat polgármestere, valamint társ rendezőként dr. Hatala József ny. r. altábornagy, az NBT elnöke, és prof. Dr. Borbély Attila az MTTOSZ elnöke, a HS alelnöke.

VII. Görgey kupa lövészverseny 2022. augusztus 4.

Tisztelt Sportbarátaim!

A nyári szabadság utolsó hava elérkezett. Aki a szabadságát tölti annak jó pihenést kívánok, aki már gondolkodik azon, hogy indul az új tanév Nekik is eszébe jut, hogy szeptemberben ismét lesz lehetőség a VII Görgey Artúr tehetségkutató légpuska lövészverseny megrendezésre. Tisztelettel kérlek Benneteket, hogy aki vállalja a területi verseny rendezését, Ő vegye a fáradtságot és jelentkezzen nálam. A feltételek azonosak az elmúlt évek feltételeihez. A nyomtatványokat postán fogom küldeni. A területi versenyeket 2022. november 10-ig kellene lebonyolítani. (Előbb lehet.)

A döntő ÁCS-on lesz a tornacsarnokban SIUS gépekre 2022. november 19., szombaton. A támogatás hasonló lesz az elmúlt évekhez. A versenykiírást küldeni fogom.

Remélem, hogy számíthatok a részvételetekre és várom a jelzéseteket.

Baráti üdvözlettel: Szabó Péter szakcsoport vezető

„Kárpát-medence magyarlakta településeinek XXVIII. virtusvetélkedője” 2022. július 14.

Helyszín: Budapest, Kőbánya, Kocsis Sándor Sportközpont, X. ker. Ihász u.24.
Időpont: 2022. augusztus 27.
Az MTTOSZ a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal és a Magyar Autóklubbal, valamint a Kőbányai Önkormányzattal és a Kőbányai Sportszövetséggel együtt, augusztus 27-én megrendezi a nagy hagyományú virtusvetélkedőjét, amelyre a Kárpát-medence magyarlakta településeinek csapatait várjuk.

Általános tájékoztatás a 2022. évi „Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője” elnevezésű verseny lebonyolításáról

Elnökségi Hírlevél – 104. szám 2022. július 11.

Kedves Sporttársaink!

Sziluett lövészeink ismét a világ élvonalában! Kilencszer szólt a magyar himnusz Svédországban! Tegnap ért véget a svédországi Gideå-ban a XIV. IMSSU Világbajnokság, ahol a magyar csapat kiváló szereplésével vonta magára az egész sziluett-lövész világ figyelmét. A 2022. évi VB-n csapatunk talán eddigi legjobb eredményét hozta. Kilenc aranyéremmel, és összeségében húsz dobogós helyezéssel tértek haza lövészeink az idei világbajnokságról.

HONVÉDELMI TÖBBTUSA VERSENY JELENTÉS – PÜSPÖKMOLNÁRI 2022. június 14.

Esetenként szemerkélő esőben, sikerült megrendeznünk Honvédelmi Többtusa Versenyünket. A beérkezett csapatok elsőként a Honvédségi Toborzó keretén belül Honvédelmi Technikákat, Ismereteket sajátíthattak el. Ezt követte a Közel- harc bemutató, nagy figyelemmel kísérte az eseményeket az több mint ötven fős nézősereg.

Kajtár János Emlékverseny 2022. június 8.

Kajtár János Emlékverseny versenykiírás.

Verseny célja: Megemlékezés elhunyt sporttársunk, lövész szakosztályvezetőnk, elvesztéséről.
Rendező: Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület Helye: Ajka, Sport u. 25.
Időpontja: 2022.06.19. Vasárnap 9.00 óra

MTTOSZ 2022. évi közgyűlésképek 2022. május 31.

MTTOSZ május 31-én megtartotta rendes, évi közgyűlését, ahol a tagszervezetek küldöttei elfogadták a 2021. évi szakmai beszámolót, a pénzügyi gazdálkodásról szóló előterjesztést és mérleget, az FB jelentést, valamint a 2022. évi költségvetést. A közgyűlés meghívott vendége volt Sinka László a Magyar Sportlövők Szövetsége főtitkára, aki hozzászólásában hangsúlyozta, hogy kiváló a kapcsolat a két szövetség között. Kiemelte az MTTOSZ aktivistáinak magas színtű munkáját, értékelte a diák lövészet, az utánpótlás érdekében kifejtett törekvéseket.

A közgyűlés ünnepi eseményeként prof. Dr. Borbély Attila elismeréseket adott át a hosszú ideje kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagszervezeti vezetőknek, társadalmi munkát végző tagoknak. Az MTTOSZ életműdíját vehette át Andrássy Árpád a Délvidéki Lövészakadémia alapítója és vezetője.

Az MTTOSZ Elnökségének legmagasabb elismerését kapta:
Sinka László MSSZ főtitkára, Nagy József MTTOSZ alelnöke, Kisvárdai István MSSZ Finomító Komárom SE elnöke, lövész mesteredző és Potos Ilona a Kőbányai Sportszövetség elnöke, aki más irányú feladatai miatt nem vehetett részt az ülésen. Elnök asszony a későbbiek során veszi át a kitüntetését. Az MTTOSZ Elnökének elismerését ketten vehették át: Fazekas Ede, a BKV TTE küldötte, társadalmi aktivistája és Baranyai Péter a KTTBSZ elnöke és az MTTOSZ elnökségi tagja.

Néhány fotó megtekinthető az ülésről és az elismerések átadásáról a képgalériában.

Dr. Harcsár István
főtitkár

Meghívó az MTTOSZ 2022. évi közgyűlésére 2022. május 17.

Tisztelt Tag- és Sporttársunk!

A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége rendes évi közgyűlése 2022. május 31-én (kedden) 10.30 órai kezdettel kerül megrendezésre.

Helyszín: BKV Előre Sportklub tanácsterme
Budapest, VIII. ker. Sport u. 2-4.

Beszámoló és mérleg
Beszámoló
Felügyelő Bizottság jelentése
MTTOSZ 2022 évi költségvetés tervezése napirendi ponthoz kapcsolódó rövid kiegészítés
Költségvetés 2022 tervezet (bevétel, kiadás)

MTTOSZ-MSSZ Országos Tehetségkutató Lövész Verseny döntője 2022. április 25.

A lövészverseny megrendezésére azért került sor, mert több iskola és területi klub írásban kérte az MTTOSZ Elnökségét, hogy tegye lehetővé az Országos Verseny megrendezését. Ezt segítette az MSSZ anyagi támogatása, így sor került a II MTTOSZ ÉS MSSZ Országos Tehetségkutató Lövészverseny meghirdetésére.

MTTOSZ MSSZ Ácsi döntő 2022. április 25.

Kedves Péter!

Gratulálok a sikeres rendezéshez és egyben köszönöm személyes közreműködésedet a verseny szervezéséhez. Bízom benne, hogy a továbbiakban is számíthatunk Rád!

Barátsággal:

Prof. dr. Borbély Attila
MTTOSZ elnök

MTTOSZ MSSZ Ácsi döntő 2022. április 25.

Kedves Péter,

Köszönöm szépen a gyors összefoglalót. Élmény volt az ácsi döntő. Megragadom az alkalmat ,hogy megköszönjem áldozatos munkátokat! A versenyzőknek, felkészítőiknek ezúton is gratulálok!

Szívélyes üdvözlettel
Sinka László

Vas megyei területi döntő eredményei 2022. április 13.

MTTOSZ-MSSZ ORSZÁGOS TEHETSÉGKUTATÓ LÖVÉSZVERSENY VAS MEGYEI ELŐDÖNTŐ, ORSZÁGOS VERSENYRE NEVEZETTEK EREDMÉNYEI: Légpuska rugós.

Meghívó a lövészversenyre 2022. április 13.

Tisztelt Uram!

Nagyon Kellemes Húsvéti Ünnepeket és jó pihenést kívánok!

Az MTTOSZ és az MSZ közös Tehetségkutató Verseny területi döntői megrendezésre kerültek. A 8 helyszínen 682 fő ismerkedett a légpuska lövészettel a területeken 75 település általános és középiskoláiból érkezetek a gyerekek. Az Országos Döntőre 138 fő nevezett. Az Országos Döntőt Ács Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében SIUS eredményjelzők használatával 30 lőálláson rendezzük meg 2022 április 23 szombat 9 órakor (megnyitó és 15 órára a tervezettbefejezés). Az iskola címe: 2941 Ács Fő utca 88.

Nagy megtisztelés lenne a résztvevő fiataloknak, ha részt venne a döntőn. Mellékelten küldöm a döntő forgatókönyvét.

Tisztelettel várom a visszajelzését.

Szabó Péter lövész szakcsoport vezető.

Elnökségi Hírlevél – 101. szám 2022. április 8.

Kedves Sporttársaink!

Egy igazán jó hírrel szolgálhatok jelen hírlevelünkben.
Újabb nemzetközi sportági világszövetség tagjai lettünk, és kizárólagos joggal képviseljük a sportágat hazánkban.

Jelentés az MTTOSZ Tehetségkutató lövészverseny budapesti területi
válogatójának lebonyolításáról
2022. április 2.

Az MTTOSZ Tehetségkutató lövészverseny budapesti területi válogatóját A PeLe lőterén tartottuk meg. Ismételten meghívtuk a tavalyi Prokopp Sándor emlékversenyen szereplőket . Válogatás történt továbbá a Darus u.-i Általános iskola lövész szakkörösei közül, akiknek létszáma bővült az új tanévben, valamint a pestszenterzsébeti iskolák diákjai közül. A korlátozások megszüntével elmondható, hogy könnyebben sikerült megfelelő létszámú nevezhető versenyzőt kiválogatni és ezzel hozzájárulni az MTTOSZ Tehetségkutató lövészverseny sikeres lebonyolításához. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani az MTTOSZ vezetésének, hogy sikerült létrehozni az országos döntőt, ezáltal a sok edzést, munkát befektető gyermekek örömére egy színvonalas országos eseményt biztosítani.

Beszámoló
Eredményjegyzék
Képek

Beszámoló az MTTOSZ, MSSZ tehetségkutató légfegyveres verseny
területi döntőjéről
2022. április 2.

A Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetsége légfegyveres lövész területi döntőt rendezett Általános és Középiskolások számára. A versenyt a székesfehérvári Alba Volán Sc. lőterére szerveztük. A verseny célja az utánpótlás nevelés és a lövészsport megszerettetése, népszerűsítése.

2022. évi MTTOSZ Tehetségkutató lövészverseny miskolci területi döntő beszámoló 2022. április 2.

A Miskolci területi döntőre 7 településről érkeztek nevezések. A 19 iskola képviseletében megjelent versenyzők száma 104 fő, akik kimagasló eredményeket is elértek. A versenyt szabad hétvége hiányában 3 napon bonyolítottuk le (2022.03.25-26, 04.01) figyelembe véve, hogy az iskolákban több helyen is sok volt a beteg gyerek, így kerültük a tumultust. Egyesületünk technikai fejlődésének köszönhetően most már nem csak rúgós fegyverrel versenyeztek a gyerekek, hanem gázos fegyvert is tudtunk biztosítani az arra igényt tartóknak. Az emléklapon, oklevélen és érmen kívül édességgel és üdítővel kedveskedtünk az indulóknak.

Beszámoló
Eredményjegyzék
Jelenléti ív
Képek

Gratulálunk 2022. március 28.

Mihalovics Bertalan az MTTOSZ elnökségi tagja, Csömör polgárőr szervezetének vezetője, március 19-én a Pest megyei Polgárőr Szövetség rendkívüli közgyűlésén a legmagasabb polgárőr elismerésben részesült. Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke Mihalovics Bertalannak több évtizedes kiváló vezetői munkája elismeréseként Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozata kitüntetést adományozott, melyet dr. Bilisics Péter, a Pest megyei szervezet elnöke és dr. Fekecs Dénes az Országos Polgárőr Szövetség gazdasági és pénzügyi elnökhelyettese adott át.

dr. Harcsár István főtitkár

Tehetségkutató 2022. március 19.

Megkezdődtek az MTTOSZ -MSSZ Tehetségkutató Országos Lövész Versenysorozat területi döntői. Az első versenyek főszervezője a Baranya-Tolna megyei Lövész Szövetség főtitkára, Herbai János volt. A versenyekről szóló beszámoló és az eredmények az alábbiakban olvashatók.

Beszámoló
Eredményjegyzék

MDLSZ elnökségi beszámoló 2022. március 28.

Kedves Mind!

Csatolom a 20-án tartott küldöttközgyűlésünk által elsöprő többséggel (mindössze egyetlen ellenszavazattal) elfogadott beszámolómat. A szombati közgyűlésünk a történetünk során az eddigi legbékésebb, legkontruktívabb volt, a kákán is csomót kereső, mindennel elégedetlen udvari bolondjaink száma 1-re csökkent.
Nagyon sok információ van benne rólunk, hasznos lehet számotokra is a tartalma. Már nem 161, hanem 162 tagunk van, ugyanis egy szerevezetet éppen a héten vettünk fel, már a hétvégi közgyűlés után. Külön felhívom a figyelmet a 385 amatőr lövészversenyre, amit 2021-ben bonyolítottunk. Nem tudom hány sportági szakszövetség rendez ennyit.
Nagyon várjuk a történetünk során idén első alkalommal érkező állami támogatást, amiért mindannyiótoknak, de különösen az NVESZ vezetésének rendkívül hálás vagyok, és köszönöm.

Barátsággal, Lajos
Dr. Fábián Lajos Károly
elnök
Gratulálunk!

Tájékoztatás 2022. március 16.

Tisztelt Elnökség és Állandó meghívottak!

Az Elnökség szíves tájékoztatására, a korábbi szervezeti változtatást elhatározó vezetőségi döntésnek megfelelően, a munkáltató február 14-től megszüntette a titkársági asszisztensi munkakört, helyette egy komplexebb feladatokat ellátó, irodavezetői státusz betöltésére alkalmas munkatárs alkalmazását határozta el. Az MTTOSZ től munkáltatói felmondással távozott Fodor Edit helyére Dr. Szieben László általános és gazdasági ügyekért felelős alelnök javaslatára, prof. Dr. Borbély Attila elnök Dr. Eperjesy-Stöhr Éva okleveles közgazdászt nevezte ki 2022. március 15-ével az irodavezetői munkakör betöltésére.

Az irodavezető feletti munkáltatói jogokat az elnök gyakorolja, közvetlen munkahelyi felettese a főtitkár.

Üdvözlettel,
dr. Harcsár István

MTTOSZ 2022. évi munka és rendezvény terve 2022. február 14.

 • MTTOSZ 2022. évi munka és rendezvény terve
 • Tájékoztató az ÁSZ ellenőrzésről 2022. február 4.

  Tisztelt Tagszervezeti Vezető!

  Az MTTOSZ csütörtöki elnökségi ülésén foglakozott a sportszervezeteket érintő átfogó ÁSZ vizsgálattal. A beérkezett jelzések alapján e vizsgálat kevéssé ismert a sportegyesületek körében, ezért sok érintettben bizonytalanság érzete alakult ki a pontos és helyes teendőkkel kapcsolatban.

  Döntés született, hogy hétfőn, 2022. február 7-én 15 órai kezdettel Nagy József alelnök úr egy online tájékoztató keretében áttekintést ad az ÁSZ vizsgálat sajátosságairól.

  A tájékoztatóra előzetesen regisztrálást kérünk ennek a Google űrlapnak a kitöltésével: https://forms.gle/Y2Z5fhd9fR3jTttV9

  A tájékoztató a zoom rendszer alkalmazásával fog zajlani, melyre az alábbi link segítségével lehet belépni. (Ha nem működne, úgy a zoom általános felületéről a két kód segítségével is be lehet lépni. A rendszer 14:50-től fog működni.

  Topic: Tájékoztató az ÁSZ ellenőrzésekről
  Time: Feb 7, 2022 03:00 PM Budapest
  https://us02web.zoom.us/j/87612646733?pwd=QVYraS9va2QrMU1sS0NSVWo3ZE5IUT09

  Meeting ID: 876 1264 6733
  Passcode: 277916

  Üdvözlettel:

  Harcsár István
  MTTOSZ főtitkár

  Gratulálunk 2021. december 7.

  Ünnepeltek a sportlövőkMa a Stefánia Palotában ünnepélyes keretek között értékelte a Honvédelmi Sportszövetség eredményeit és a megalakulástól megtett utat dr. Simicskó István elnök. Ez alkalomból elismeréseket adott át. A Honvédelmi Sportszövetség alelnöke, tagozatvezető prof. Dr. Borbély Attila előterjesztésére a technikai sportokért felelős tagozatból dr. Hatala József a Magyar Autóklub és a BM Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke és én arany fokozatú elismerésben részesültünk, Antal László a Fejér megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetsége elnöke ezüst fokozatú elismerő oklevelet és érmet vehetett át.  VI. Görgey Artúr Országos Utánpótlás Lövész verseny döntőjéről készült beszámolóképek 2021. november 8.

  Az elmúlt évben a vírushelyzet miatt nem tudtuk megrendezni a Görgey Kupát. Többen sürgettek, hogy mielőbb rendezzük meg a Kupát, mert a fiatalok nagyon várnak egy ilyen típusú országos versenyre. Így került meghirdetésre 2021. augusztusban a VI. Görgey Kupa. Valamennyi nyomdai termék, oklevél rendelkezésre állt, mert az elmúlt évben a teljesen megszervezett versenyt a pandémia miatt le kellett állítani. A területi versenyek, döntők megrendezésére most 9 területi szervezet jelentkezett. Három terület, akik eddig rendeztek elődöntőt most nem vállalták ezt, különböző okok miatt (szülés, betegség, gyermekversenyzők hiánya). A területi döntők eredményesen kerültek lebonyolításra. Egyes területeken nagy érdeklődés volt, máshol kevesebben indultak, de így is összesen 623 fő vett részt a területi döntőkön.

  Beszámoló

  Ünnepeltek a sportlövők 2021. október 18.

  Ünnepeltek a sportlövőkMegalakulásuk 150. évfordulóját ünnepelte a Magyar Sportlövők Szövetsége Százhalombattán. Az ünnepi közgyűlésen elismeréseket adtak át a sportág aktivistáinak, szakembereinek. Nagy megtiszteltetés érte az MTTOSZ-t is, elismerésben részesült dr. Harcsár István főtitkár úr, aki, mint egykori OTSH elnök, államtitkárként sokat tett, és több mint hat éve az MTTOSZ főtitkáraként is, sokat tesz a sport lövész sportért. A díszoklevelet a kitüntetettnek dr. Szabó Tünde asszony, az EMMI sportért felelős államtitkára és Nagy György MSSZ elnök adta át.  MTTOSZ-Kárpátmedence Virtusvetélkedőképek 2021. augusztus 28.

  Beszámoló a XXVII. „Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője” hagyományőrző sportvetélkedő eredményeiről.

  Helyszín: Bp, Kőbánya, Csajkovszkij park – Kocsis Sándor Sportközpont
  Időpont: 2021. augusztus 28. vasárnap 10:00 – 15:00 óra

  Beszámoló

  Halasztják a diák lövész verseny sorozatot a VI. Görgey Artúr Kupát 2021. március 9.

  Az MTTOSZ elnöksége a március 4-i elnökségi ülésén egyhangúan döntött a közös rendezésű MSSZ – MTTOSZ országos diák lövész versenysorozat, a VI. Görgey Artúr Emlék Kupa további halasztásáról.

  A versenysorozatról előzetesen egyeztetett a két szövetség főtitkára, Sinka László és dr. Harcsár István. Úgy foglaltak állást, hogy az országosan kialakult járványhelyzetre, továbbá a Kormány újabb szigorító intézkedéseire is figyelemmel, mindenképpen tovább halasztani kell az amatőr diák lövészek eddig hagyományosan megrendezett, és igen népszerű versenysorozatát. Véleményük szerint, meg kell rendezni a Görgey lövész versenyt, majd ha azt a vírushelyzet megengedi, előre láthatóan az őszi tanév során.

  Az MTTOSZ elnöksége egyetértett a főtitkári előterjesztéssel.

  Honvédelmi Sportszövetség elnöksége által adományozott elismerések átadásaképek 2021. február 15.

  Február 11-én délelőtt 11 órakor szűkkörű ünnepi eseményre került sor a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetségének Dér utcai székházában.

  A Honvédelmi Sportszövetség elnöksége a Honvédelmi Sportszövetségért nyújtott kimagasló munkájáért arany fokozatú elismerő oklevelet adományozott Mihalovics Bertalan úrnak, a Magyar Csúszó-korong Szövetség elnökének, az MTTOSZ elnökségi tagjának, és Szabó Péter úrnak az MTTOSZ elnökségi tagjának, a Lövészeti Szakbizottság vezetőjének. Bronz fokozatú elismerő oklevélben részesült Vadicska László úr, a BKV TTE elnökségi tagja.

  Az okleveleket és az arany, illetve bronzérmeket dr. Simicskó István HS elnök nevében prof. Dr. Borbély Attila úr, az MTTOSZ elnöke, a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke, a HS Technikai Sportokért és a Gépjárművezető képzésért felelős szakmai tagozat vezetője adta át a kitüntetetteknek.

  Az eseményen jelen volt Németh József úr, a BKV TTE elnöke, az MTTOSZ alelnöke és dr. Harcsár István az MTTOSZ főtitkára, a HS technikai sportokért felelős szakmai tagozatának elnökhelyettese.

  A Magyar Közelharc-Kézitusa Szövetség 2021. évi eseménynaptár tervezet 2021. január 27.

  A Magyar Közelharc-Kézitusa Szövetség 2021. évi eseménynaptár tervezet

  HONVÉDELMI - CSALÁDI SPORTNAP 2020. november 3.

  A „Honvédelmi Sportnapok Kőbányán 2020.” rendezvénysorozatának záróeseménye, a HONVÉDELMI - CSALÁDI SPORTNAP 2020. 11. 07. szombaton 10.30 -15.00 óra között Ünnepélyes megnyitó 11.00 óra

  Esti Közelkép, vendég Borbély Attila 2020. augusztus 31.

  A Debreceni TV Esti Közelkép adásában vendég volt Borbély elnök úr. Az interjú a műsor 10:00 percétől látható és hallható a www.dehir.hu/dtv/esti-kozelkep-2020-08-31/ linken.

  Nagyszerű elismerés
  prof. Dr. Borbély Attila MTTOSZ elnök kitüntetése
  képek 2020. augusztus 12.

  A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Hajós Alfréd Aranyplakett elismerésben részesítette prof. Dr. Borbély Attila elnök urat, a Debreceni Egyetem egyetemi tanárát, a közgazdaságtan, gazdaságtudományi ismeretek, sportbiztosítás, sportökonómia területek ismeretanyagának szélesítéséért és a magyar egyetemi, felsőoktatási sport sikereinek előmozdításáért.
  Szívből gratulálunk Elnök úrnak, és további munkájához sok sikert kívánunk

  Az elismerést dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztérium Sportért felelős Államtitkárságának vezetője, államtitkár asszony adta át.

  Az MTTOSZ elnöksége

  Díszoklevél a SOSZ-tólképek 2020. június 29.

  Gratulálunk Nagy József MTTOSZ alelnöknek a Sportegyesületek Országos Szövetségében betöltött új megbizatásához, a Felügyelő Bizottság tagjaként, valamint az eddigi tevékenysége elismeréseként kapott díszoklevélhez!

  Az MTTOSZ elnökének újabb fontos megbízatása 2020. június 15.

  A Magyar Telekom Nyitott Részvény Társaság 2020. június 10-től új Felügyelő Bizottsági elnököt és Audit bizottsági elnököt választott prof. Dr. Borbély Attila személyében. Elnök úr megbízatásához szívből gratulálunk és munkájához sok sikert kívánunk!

  MTTOSZ tagság figyelem! 2020. május 28.

  Határozat a 2020. 05.21-i elnöki felhívással közzétett elnökségi ülés tartása nélküli közgyűlési határozati javaslatokról.

  Tájékoztatás közgyűlés tartásáról 2020. május 13.

  Tájékoztató az MTTOSZ rendes évi közgyűlése megtartásáról, melyet a Szövetség elnöksége 2020. május 28-án tartja a 102/2020.(IV.10.) Korm.rendelet felhatalmazásával, az MTTOSZ Alapszabályának 17.§(1) bekezdése alapján, amely az írásbeli döntéshozatal részleteit szabályozza.

  Kedves Barátaim! 2020. április 21.

  Szinte hihetetlen, hogy Főtitkárunk, Barátunk, a korábbi Sport államtitkár, az OTSH egykori elnöke, az MTK korábbi elnöke, a MOB korábbi alelnöke, a HALÉRT volt vezérigazgatója, a nagyszerű, válogatott asztaliteniszező és kiváló amatőr tenisz bajnok, DR: HARCSÁR ISTVÁN, a tegnapi napon töltötte be 77. (!). életévét. Mindannyiunk nevében kívánok Neki további sikeres, hosszú életet, egészséget és jó munkát! HAJRÁ HARCSI!

  Barátsággal:
  Prof.dr.Borbély Attila
  MTTOSZ elnök
  HS alelnök

  Kedves Elnök úr! Kedves Barátaim!

  Nagyon szépen köszönöm Elnök úr méltató szavait, Lajos, Jóska és a többi barátom, sporttársam kedves köszöntő mondatait. Szinte magam sem hiszem el a 77-et. Elrohantak az évek, szinte nem is vettem észre az idő múlását. Sokat köszönhetek a sportnak és nektek barátaim. Mindig van tennivaló, valamilyen esemény, amelyre készülni kell. Remélem még sokáig bírom erővel, egészséggel. Példaképem e tekintetben Németh Józsi!

  Még egyszer, köszönöm a kissé túlzó méltatást, ami persze jól, nagyon jól esett!

  Barátsággal
  Harcsár Pista, azaz
  Harcsi

  Óriási siker! – Friss hír 2020. március 13.

  A magyar csúszó-korong válogatott, óriási meglepetésre, megismételve a tavalyi Európa Bajnokságon elért harmadik helyét, a németországi Regenben zajló Világbajnokág B divíziójában Canada és Namíbia mögött bronzérmes lett – tájékoztatta az MTTOSZ főtitkárát Mihalovics Bertalan csapatkapitány, a Magyar Csúszó-korong Szövetség elnöke.

  A meglehetősen mostoha körülmények között készülő csapat nagyszerű sikeréhez szívből gratulálunk! A szív és technikai tudás nagy diadala volt ez az eredmény.

  Mihalovics Bertalan elmondta, határtalanul boldogok, és még azt is fegyelmezetten el viselik, hogy otthon 14 napos házi karantén vár majd a hazaérkezésük után a sportolókra.

  Németh József MTTOSZ alelnök 80 éves! 2020. március 5.

  Tegnap, március 5-én bensőséges, családi ünnepség keretében, közel 50 meghívott sporttársa és családja jelenlétében a BKV Sporttelep vendéglője különtermében köszöntötték a BKV TTE elnökét, az MTTOSZ alelnökét. A kedves hangú, baráti köszöntők között az elsők között szólt prof. Dr. Borbély Attila az MTTOSZ elnöke a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke. Méltatta Németh József emberi nagyságát, kiemelve a magyar sport mozgalomban és az MTTOSZ vezetésében az elmúlt félévszázadban betöltött fontos szerepét. Köszöntője végén egy díszoklevelet adott át az ünnepeltnek.  Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület 2020. évi rendezvényterve 2020. január 27.

  Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület 2020. évi rendezvényterve.

  Versenykiírás 2020. január 27.

  A 2019. évi szabadidős minősítő versenyek kiírása

  Verseny célja: A lövészsport népszerűsítése, sportbaráti kapcsolatok ápolása, minősítések megszerzésének lehetősége.
  Rendező: Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület Helye: Ajka, Sport u. 25.

  Időpontja:
  2020. március 28. (szombat) 9 órától
  2020. augusztus 8. (szombat) 9 órától
  2020. október 17. (szombat) 9 órától

  A BKV TTE elnöke beszámolja a 2019. évi eredményekről 2019. december 16.

  A BKV TTE elnöke beszámolja a 2019. évi eredményekről.

  MTTOSZ-MSSZ Tehetségkutató lövész verseny országos döntőjének eredményjegyzéke 2019. december 16.

  MTTOSZ-MSSZ Tehetségkutató lövész verseny országos döntőjének eredményjegyzéke.

  Összefoglaló összeállítás a területi döntőkről. Az országos döntő, december 8. 2019. december 2.

  Összefoglaló összeállítás a területi döntőkről. Az országos döntő, december 8.

  A Nyíregyházi területi döntő eredményei 2019. november 20.

  Az országos versenyre nevezett versenyzők:

  Középiskolás lány illetve iskolai csapat:
  Horváth Szintia, 2004 Baktalórántháza, Vay Ádám Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
  Tóth Nóra, 2001 Baktalórántháza, Vay Ádám Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
  Szacsarovszka Antónia, 2001 Baktalórántháza, Vay Ádám Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium

  középiskolás fiú illetve területi csapat:
  Csicsetku János, 2002 Baktalórántháza, Vay Ádám Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
  Maleskovits Kristóf Rudolf, 2003 Baktalórántháza, Vay Ádám Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
  Molnár Leon Péter, 2001 Baktalórántháza, Vay Ádám Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium

  általános iskolás fiú:
  Jakab Balázs Péter, 2005 Nyíregyháza, Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola
  Rácz Ákos, 2006 Nyíregyháza, Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola
  Tóth Ákos, 2006 Nyíregyháza, Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola

  Szakmai beszámoló
  MTTOSZ Tehetségkutató Országs Verseny Nyíregyházi Forduló
  nyilatkozat
  Jelenléti ív 1
  Jelenléti ív 2

  MTTOSZ és az MSSZ által meghirdetett területi lövészversenyképek 2019. november 20.

  Az Ajka városi lőtéren 2019.11.16-án megtartott az MTTOSZ és az MSSZ által meghirdetett területi lövészversenyről eredményeik alapján az alább felsorolt tanulókat nevezzük az országos döntőre. A tehetségkutató versenyre összesen 46 nevezés érkezett.

  Miskolci területi tehetségkutató lövész verseny beszámoló, eredményjegyzék 2019. november 11.

  Miskolci területi tehetségkutató lövész verseny beszámoló, eredményjegyzék.

  MDLSZ sajtóközleménye 2019. november 11.

  Az egyik legnagyobb létszámú amatőr sportolói tömeget számláló hazai sportági szakszövetség, a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség, 2019. november 7-én ünnepelte 1999-es alapításának 20. éves jubileumát, mely egyben a szövetség életének első két évtizedében kiemelkedő szerepet játszó sportolók életműdíj kitüntetéseinek átadására is kitűnő lehetőséget adott. A 2018-as év nemzeti bajnokai és nemzeti csúcsait beállító sportolói is most vehették át elismeréseiket.

  A rendezvényen készült fotóanyag

  ÚJ MEGOLDÁSOK, INNOVÁCIÓ A HONVÉDELMI NEVELÉSBEN 2019. november 20.

  Helyszín a Milton Friedman Egyetem (Budapest, III. kerület, Kelta u. 2.), időpont 2019. november 20. szerda, 10.00-16.00.

  MTTOSZ-MSSZ közös rendezésű Tehetségkutató Lövész Verseny versenykiírása 2019. november 3.

  MTTOSZ-MSSZ közös rendezésű Tehetségkutató Lövész Verseny versenykiírása.

  Iskolaigazgatók tájékoztatója 2019. október 10.

  Tisztelt Igazgató Asszony/Úr! Mi rendezők, az MTTOSZ elnöksége azt szeretnénk, ha mind több iskola diákjai részt vennének játékos sportversenyünkön. A mostani megkeresésünk célja, hogy időben információt adjunk a rendezvényről, hogy az iskolavezetés fel tudjon készülni a gyerekek Budapestre szállítására, a csapatok összeállítására, a tanulók pedig, a versenyszámokra. A sport-délelőttre az országból 350-400 gyereket és 50-60 kísérő pedagógust várunk.

  VERSENYKIÍRÁS 2019. október 1.

  A 2019. évi szabadidős minősítő versenyek kiírása Verseny célja: A lövészsport népszerűsítése, sportbaráti kapcsolatok ápolása, minősítések megszerzésének lehetősége.

  Rendező: Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület
  Helye: Ajka, Sport u. 25.
  Időpontja: 2019. október 12. (szombat) 9 órától.

  Ismét indul az OKJ-s sportképzés röplabdásoknak! 2019. szeptember 3.

  A sportszakmai végzettség megszerzésének legnépszerűbb formája az OKJ-s sportoktató és edző képzés. Idén utoljára indul a kialakult rendszerben ez a tanfolyam, mert 2020-tól az egész OKJ-s forma gyökeresen változni fog. A Budapesti Sportunió nagy hagyományokkal rendelkező képzéséin már igen sokan tudtak eddig is alapvégzettséget szerezni. Az idei jelentkezési határidő szeptember 20.

  SPORTSZERVEZŐ, -MENEDZSER KÉPZÉS
  SPORTOKTATÓ KÉPZÉS
  SPORTEDZŐ KÉPZÉS

  GRATULÁLUNK! 2019. szeptember 3.

  Kedves Sporttársaink és Barátaink!

  Mai hírlevelünk fantasztikus sikerekről szólhat. Köszönet ezért az IMSSU szakágunk kiváló sportlövészeinek, akik a július 31. és augusztus 10. között a franciaországi Chateauroux-ban megrendezett Európa Bajnokságon képviselték szövetségünket és hazánkat, és olyan eredményekkel tértek haza, amelyek nemzetközi szinten is kiemelkedő szintre emelték a magyar IMSSU csapatunkat.

  Bölcske a Kárpát-medence bajnokaképek 2019. augusztus 14.

  A határon túli és hazai települések és sportegyesületek idén is megmutatták Balatonszárszón, hogy milyen a magyar virtus. Az MTTOSZ XVI. alkalommal megrendezett Virtusvetélkedőjén a hagyományos játékos, népies feladatok mellett honvédelmi, bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági jártasságukról is számot adtak a versenyzők.

  Hajó Modell Világbajnokságképek 2019. július 15-23.

  A Hajó Modell Világbajnokságot 2019.07.15-23-ig Magyarországon, a Bánki tavon rendezték meg, 17 ország 250 versenyzője, több mint 300 hajó modellel versenyeztek. Egyesületünk a BKV TTE részéről három versenyzőnk vett részt. Saját építésű gőzhajó kategóriában Farkas Dezső világbajnoki ezüst érmes lett. Saját építésű elektromos kategóriában Németh Imre 9-dik. Ugyancsak saját építésű elektromos kategóriában Dér András 10-dik helyezést ért el. A rendezvény költségeihez Egyesületünk 100 eFt-tal járult hozzá.

  Gratulálunk a versenyzőink eredményeihez, büszkék vagyunk rájuk!

  Köszönet 2019. július 24.

  Kedves Elnök Úr!
  Kedves Főtitkár Úr!

  Először is szeretném megköszönni a kedves elnök úrnak szíves támogatását, pályázatunk elnyeréséhez.
  Örömmel tájékoztatom elnök urat és főtitkár urat, hogy a Hajó Modell Világbajnokság Magyarországon került megrendezésre 2019. 07. 15-23-ig a Bánki tavon.

  A világbajnokságon 17 ország képviseletében 250 versenyző és több mint 300 hajó modell versenyzett. A BKV TTE Hajó Modell Egyesülete 3 fővel vett részt e nagyjelentőségű versenyen.

  Farkas Dezső ezüstérmet szerzett, Németh Imre kilencedik és Dér András tízedik helyezést ért el. A szombati versenyen munkatársammal mi is részt vettünk és erősítettük a csapatot.

  Továbbá készülünk a Balatonszárszói rendezvényre.

  Köszönettel és barátsággal:

  Németh József
  BKV TTE elnök

  Vezetőségválasztó közgyűlést tartott az MTTOSZképek 2019. május 24.

  Az MTTOSZ május 24-én tartotta vezetőségválasztó közgyűlését. A tagszervezetek képviselői meghallgatták és elfogadták a szövetség előző évi szakmai munkájáról szóló beszámolót, a 2018. évi mérleget, a Felügyelő Bizottság jelentését és a 2019. évi költségvetést. Bővebben

  Együttműködés a Magyar Rektori Konferenciával 2019. május 16.

  A Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Dr. Simicskó István is részt vett a Magyar Rektori Konferencia szerdai plenáris ülésén az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetemen, ahol Dr. Józsa János elnökkel írt alá együttműködési keretmegállapodást.

  Összefoglaló jelentés az V. Görgey Artúr kupa légpuska országos
  diák lövészversenyről
  képek 2019. május 12.

  Az idei évre 12 helyszínre nőtt a területi döntők helyszíneinek száma, köszönhetően az MSSZ és az MTTOSZ anyagi segítségének. Ez a tény jelentős többletmunkát igényelt, hiszen többszöri tájékoztatást kellett adni az új helyszínek vezetőinek. Természetesen számukra is biztosítottuk a plakátot, az emléklapokat, az oklevelet és a versenykiírást.

  Versenykiírás 2019. május 2.

  A 2019. évi szabadidős minősítő versenyekkiírása. A megtekintéshez kattintson a bejegyzés címére.

  V. Görgey Artúr Országos Lövész Emlékverseny
  Baranya- és Tolna megyei forduló
  képek 2019. március 30.

  2019.március 30-án a Baranya Tolna Megyei Sportlövő Szövetség rendezte meg Pécsett a Görgey Artúr Országos Lövész Emlékverseny idei Baranya- és Tolna megyei fordulóját.

  2019. május 24-én vezetőség választó közgyűlés az MTTOSZ-ban 2019. április 1.

  Megkezdődtek az előkészületek a május 24-i vezetőség választó közgyűlésre. Az Alapszabály 14.§.(1)e pontja alapján 5 évente vezetőség választó közgyűlést kell tartani. Az MTTOSZ elnöksége a március 21-i ülésén, az Alapszabály 24.§.(1) bekezdésében foglaltak szerint, Jelölő Bizottságot választott. A Jelölő Bizottság Elnöke: Balogh György az MTTOSZ ETT elnöke

  Tagok: Nagy József, Németh József, Baranyai Péter és Antal László.

  Fontos: A hatályos Alapszabály 16.§.(1) bek. szerint Az elnökség létszáma 11 fő, mely elnökből, 4 alelnökből és 6 tagból áll. Az elnökség tagjait a Szövetség tagjai közül kell választani. A vezető tisztségviselők egyharmada a tagszervezetekben tagsággal nem rendelkező személyek közül is választható.

  Az Alapszabály 16.§.(4) bek. szerint, az elnökség tagjainak megbízatása 5 évre szól. Az elnökség tagjai újra választhatók.

  Az Alapszabály 18.§.(2) bek. szerint, a Felügyelő Bizottság elnökből és 2 tagból áll, az Alapszabály 18.§.(3) bek. alapján a Felügyelő Bizottság elnökének és tagjainak megbízatása 4 évre szól. A Felügyelő Bizottság elnöke és tagjai újra választhatók.

  A Jelölő Bizottság munkájához sok sikert kívánok.

  Dr. Harcsár István
  főtitkár

  Jól csúszott: EB Bronzéremes a magyar csúszókorong-válogatott! képek 2019. március 18.

  Rendkívül jó eredményt hoztak csúszókorongozóink a 2019-es Csúszókorong Európa-bajnokságon. A litvániai Kaunasban 2019. március 11-e és 17-e között, a Csúszókorong Világszövetség által rendezett verseny B osztályában bronzérmet nyert a magyar csúszókorong-válogatott. A Magyar Csúszókorong Szövetség elnöke, Mihalovics Bertalan csapatvezető versenyző mellett Sipos Tamás, Szabó Ferenc valamint idősebb és ifjabb Urgyán János, versenyzők képviselték hazánkat a viadalon.

  Megyei kitüntetésben részesült a zirci sportlövő 2018. december 28.

  Mihályfi Vendel a sportlövő szakág szövetségi elismerését vehette át Veszprémben, a Megyeházán megtartott sportdíjátadó gálán. Büszkeség egész Zirc város számára, hogy képviselte a megyei díjátadó ünnepségen ez a fiatalember, Mihályfi Vendel, aki rövid idő alatt olyan eredményes tevékenységet fejtett ki a zirci lövészklubban, amelyet elismerésre méltónak találtak megyei szinten is.

  Összefoglaló és versenyeredmények 2018. december 8.

  2018. december 8-án lezajlott hazánk egyik legjelentősebb karácsonyváró honvédelmi, bűnmegelőzési és közlekedési gyermeksport-rendezvénye az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központjában.

  Meghívő elnökségi ülésre 2018. december 2.

  Az MTTOSZ Elnökségének évzáró ülését 2018. december 8-án (szombaton) 15.00 órára hívom össze az ORFK Kiképző és Oktatási Központ Spottelepére Budapest, IX. ker. Vágóhíd u. 11-13.)

  A hon védelme nem ismer korhatárt!képek 2018. november 22.

  Ez is lehetne a mottója annak a konferenciának, melyet a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége (MTTOSZ) tartott a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával és a Honvédelmi Minisztérium együttműködésével csütörtökön a Milton Friedman (MF) Egyetemen.

  Keszthelyi Holding Zrt. – Agenta-Consulting Kft. 2018. október 1.

  Sporttársaim, sportbarátaim!

  A Keszthelyi Holding Zrt. lakossági ügyfeleit kiszolgáló cége, az Agenta-Consulting keres pénzügyi területre kollégákat budapesti munkavégzéssel. Elsősorban a sportban járatos, jó üzleti kapcsolatokkal rendelkező partnerekre várunk, hiszen mi is a sportból érkeztünk az üzleti világba.
  A cég pénzügyi termékek területén végez auditálást, az ajánlott állás is ezzel a tevékenységgel kapcsolatos.
  A munka betöltéséhez a munkavállalónak számlaképesnek kell lennie.
  Jelentkezni az alábbi címen, fényképes önéletrajzzal lehet.

  Várunk csapatunkba!

  Üdvözlettel:
  Keller Tibor
  korábbi, NB I.-ben játszó, labdarúgó

  AGENTA-Consulting Biztosítás- és Pénzügyi Szolgáltatás Közvetítő Kft.

  1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 11., C épület, 7. emelet
  Tel.: +36 1 236 3400
  Fax: +36 1 236 3409
  Web: www.agenta.hu

  Obsitos verseny 2018. október 1.

  10 csapat vett részt a versenyen, csapatonként 4 lövésszel. 6 versenyszámban lőttek. Összességében a cserék figyelembevételével hozzávetőleg 75 fő vett részt a lőversenyen. Nagyszerű időben, jó színvonalú verseny zajlott a lőállásokban.
  A gondosan rendezett, házias hangulatú versenyen a rendezők virsliről, zsíros kenyérről és üdítőkről is gondoskodtak.
  A verseny győztesei és helyezettjei gyönyörű díjakban és serlegekben részesültek.

  Légpuska
  Sportpuska
  Sportpisztoly

  A Kodolányi Főiskola által meghirdetett képzések 2018. szeptember 3.

  Ezúton szeretném röviden tájékoztatni, hogy a Kodolányi János Főiskola az Európai Protokoll- és Asszisztens Képző Központ együttműködésével protokoll és nemzetközi kapcsolatok szakembere, valamint sportprotokoll és nemzetközi sportrendezvények szakembere szakirányú továbbképzéseit szeptembertől újra indítja!

  Protokoll és nemzetközi kapcsolatok szakembere
  Sportprotokoll és nemzetközi sportrendezvények szakembere

  OKJ-s sportszakember képzés 2018. szeptember 3.

  Tapasztalhatóan növekszik az érdeklődés az OKJ-s sportszakember képzés iránt. A Budapesti SportUnió (BSU) az egyik legrégebbi oktatási képzőhely. Élen járnak a felnőttképzés oktatásban. Szeptember 21-i jelentkezési határidővel számos sportágban hirdetnek képzést. A képzésben résztvevők, akik sikeres komplex szakmai vizsgát tettek, államilag elismert OKJ 54 813 02 Sportedző (a sportág megjelölésével) emelt szintű szakképesítést igazoló bizonyítványt kapnak. Kérésre, az Európai Unió által elfogadott nemzetközi EUROPASS bizonyítvány is igényelhető angol, német, francia, olasz és spanyol nyelven.

  A képzés várható kezdete: 2018. október 27. A komplex szakmai vizsgák időpontja: 2019. június.

  BSU Sportedző képzés
  BSU Sportszervező, menedzser képzés

  VERSENYKIÍRÁS – "NOSZTALGIA OBSITOSOKNAK" LŐVERSENYRE 2018. augusztus 28.

  Célja: lehetőséget biztosítunk a szervezett nyugdíjas klubok tagjainak (nem csak a nyugállományú katonák), valamint a már obsittal rendelkezők részére, hogy felmérjék nosztalgiából lőkészségüket, felidézhessék fiatalabb éveiket ilyen formában is, barátok, ismerősök között.

  Beszámoló a „Kárpát-medence magyarlakta településeinek XXV.
  virtusvetélkedője” menetéről és eredményeiről – Balatonszárszó
  képek 2018. augusztus 11.

  2018. augusztus 11-én az MTTOSZ a BM Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal és a Magyar Autóklubbal közösen – immár hagyományos módon – Balatonszárszó nagyközség központi strandján rendezte meg XXV., jubileumi virtusvetélkedőjét.

  Meghívó és versenykiírás 2018. július 26.

  27. Fortuna Atlétika Pályaverseny, 2018. augusztus 11. - IKARUSZ Sporttelep ( XVI, Bátony utca 1-33) atlétika pályája, megnyitó 9.45 óra.

  A verseny helye: Ikarus Sporttelep /Budapest XVI., ker. Bátony u 1-33./
  Időpontja: 2018. augusztus 11. (szombat)
  A verseny célja: Szenior atléták részére versenyzési lehetőség biztosítása, hagyományaink őrzése, sportbarátainkkal való találkozás.
  Résztvevők: 30 év feletti férfiak és nők, felső korhatár nélkül.

  Összefoglaló a 26. Senior Atlétika pályaversenyről

  Szeretett kolléganőnk Kopeczny Ildikó temetése 2018. július 2.

  Szeretett kolléganőnk Kopeczny Ildikó temetése július 26-én (csütörtökön) 9 óra 45 perckor lesz a Budapesti Új Köztemetőben. (1108. Budapest, Kozma u. 8.) Az elhunyt hamvasztás utáni szórása a temető szóró parcellájában történik.

  MTTOSZ

  Szomorú hír! 2018. június 27.

  Szomorú szívvel tudatjuk, hogy az MTTOSZ titkárságának vezetője Kopeczny Ildikó rövid lefolyású, súlyos betegség után, június 27-én hajnalban, 62. születésnapján, elhunyt. Emlékét megőrizzük!” MTTOSZ Elnöksége

  Honvédelmi többtusa verseny 2018. június 3.

  Piri Tamás elnökségi tag által rendezett verseny eredményjegyzéke.

  Átfogó jelentés a Görgey Artúr országos lövész versenyről 2018. május 29.

  Átfogó jelentés a Görgey Artúr országos lövész versenyről.

  Új elnököt választott a Honvédelmi Sportszövetség 2017. május 28.

  Éves beszámoló küldött gyűlést tartott a HM Stefánia palotában a Honvédelmi Sportszövetség (HS) május 28-án délelőtt. Dr. Nébald György elnök ismertette a 2017-év tapasztalatait és az Szövetség indulásának eddigi eredményeit, valamint az ilyenkor kötelező napirendi pontokat, amit a küldöttek elfogadtak. A megjelent 54 küldött módosította az Alapszabályt is, létrehozva az általános alelnöki posztot.

  Ezt követően bejelentésre került, hogy Nébald úr lemondott elnöki posztjáról május 24-én. Maga helyére dr. Simicskó István kormánybiztos urat, az előző kormány honvédelmi miniszterét javasolta elnöknek, ami egyhangú megerősítést nyert a küldöttek által. Az új elnök hozzászólásában a honvédelmi nevelés jelenleg különösen fontos szerepére hívta fel a figyelmet, mely a kormányzat részéről is erősen támogatott társadalmi ügy.

  Nébald úr az új általános elnökhelyettesi posztra került megválasztásra. Prof. dr. Borbély Attila az MTTOSZ elnöke a továbbiakban is alelnökként és a technikai sportok és gépjármű vezetőképzés tagozat elnökeként segíti az új elnök munkáját. Az MTTOSZ és HS együttműködésének kérdéseiről a két elnök máris rövid konzultatív megbeszélést folyatott a helyszínen.

  IV. Görgey Kupa Országos döntőinek eredménylistája 2018. május 15.

  IV. Görgey Kupa Országos döntőinek eredménylistája

  MEGHÍVÓ az MTTOSZ rendes évi közgyűlésére 2018. május 9.

  A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége rendes évi közgyűlése 2018. május 24.-én (csütörtökön) 10.30 órai kezdettel kerül megrendezésre.

  Helyszín: BKV Előre Sportklub tanácsterme, Budapest, VIII. ker. Sport u. 2.

  szakmai beszámoló
  2018. évi költségvetés
  mérleg
  Felügyelő Bizottság közgyűlési jelentés

  Versenykiírás 2018. április 19.

  Az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület versenykiírása.

  A verseny ideje: 2018. május 26. (szombat) 9 órától, 2018. július 7. (szombat) 9 órától, 2018. augusztus 4. (szombat) 9 órától
  A verseny helye: Ajka, Sport u. 25.
  Résztvevők: Egyéni fegyvertartási engedéllyel rendelkezők - bármely klub tagjai - és rendelkeznek érvényes sportorvosi igazolással, valamint MSSZ rajtengedéllyel.

  Húsvét kupa tojáslövő verseny 2018. március 27.

  Az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület ez évben is megrendezi hagyományos Húsvéti Tojáslövő Versenyét.

  A verseny ideje: 2018. április 1. (vasárnap) 8.00–11.00 óráig
  A verseny helye: ATTE Lőtere, Ajka, Sport u. 25.
  Résztvevők: Az egyesület tagjai, meghívottak és a lövészsport iránt érdeklődő polgárok.

  A Honvédelmi Sportszövetség honlapja 2018. január 22.

  Az MTTOSZ elnöksége január 16-i ülésén határozott arról, hogy a weblapunkon tájékoztatni kell tagszervezeteinket és olvasóinkat: elkészült, működik a Honvédelmi Sportszövetség honlapja. Megtalálható a www.honvedelmisport.hu weboldalon.

  Dr. Harcsár István
  főtitkár

  Boldog, áldott, békés Karácsonyt, Boldog Új Évet Kívánok Nektek és Családotoknak! 2017. december 21.

  Tisztelt Elnökségi Tagok, Felügyelő Bizottsági Tagok, Kedves Barátaim!

  Ezúton is megköszönöm az egész év során végzett színvonalas, odaadó munkátokat, segítségeteket, közreműködéseteket az MTTOSZ további fejlődése érdekében.

  Boldog, áldott, békés Karácsonyt, Boldog Új Évet Kívánok Nektek és Családotoknak!

  Tisztelettel és barátsággal:

  Prof.dr.Borbély Attila
  az MTTOSZ elnöke

  IV. GÖRGEY ARTÚR Országos Lövész Emlékverseny – 2018 2017. december 19.

  1849. május 21.-én, a magyar honvédsereg hősies csata után visszafoglalta a Budai várat. Ennek emlékére 1992. május 21.-e óta ez a nap a Honvédelem Napja hazánkban. A hős esemény tiszteletére meghirdetjük, a IV. Görgey Artúr országos lövész emlékversenyt.

  Köszönő levél 2017. december 15.

  Tisztelt Elnök Úr! Kedves Jóska barátom!

  Köszönöm a 2017. évről írt csodálatos, eredményekben gazdag beszámolódat. Nagyszerű kollektívának vagy a vezetője. Biztató, példát mutató magatartásod rendre átragad a közvetlen kollégáidra is. Ennek szép példáját láttuk a hétvégi “Mosolyt az Arcokra, Melegséget a Szívekbe” rendezvényen is, ahol a sporttársaid fáradságot nem ismerve segítkeztek az ország különböző részeiről érkező 400 kisiskolásnak abban, hogy az általuk készített uzsonna csomagok és üdítő italok szétosztásával minél jobban érezzék magukat.

  BKV TTE elnökének a 2017. évi tevékenységükről szóló beszámoló 2017. december 15.

  Egyesületünk és klubjaink a 2017. évben sikeres sporttevékenységet végeztek. Öröm számunkra, hogy tömeg és szabadidősport rendezvényeink közkedvelté és igényelté váltak. Sok-sok ezren vettek részt tömeg- szabadidős rendezvényeinken és sportnapokon, társaságunk dolgozói, családtagjai.

  "Mosolyt az Arcokra, Melegséget a Szívekbe" gyermekrendezvényképek 2017. december 9.

  Tekintse meg az idei "Mosolyt az Arcokra, Melegséget a Szívekbe" gyermekrendezvényünkről készített képeinket.

  Beszámoló a „Mosolyt az arcokra, melegséget a szívekbe” karácsonyt váró jótékonysági rendezvényről

  Sportprotokoll képzés a Kodolányin 2017. december 2.

  Ezúton szeretnénk örömmel tájékoztatni, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel a Kodolányi János Főiskola, az Európai Protokoll- és Asszisztens Képző Központ együttműködésével Sportprotokoll és nemzetközi sportrendezvények szakembere szakirányú továbbképzéseit 2018. márciusában keresztfélévben, illetve 2018 szeptemberében is elindítja.

  Kitűntették az MTTOSZ elnökét 2017. november 22.

  A Magyar Judo Szövetség elnöksége a „Magyar Judoért” kitüntetés ezüst fokozatát adományozta Prof.dr. Borbély Attilának, szervezetünk elnökének. Az értékes elismerést a Magyar Sport Házában Nagy György a Magyar Judo Szövetség főtitkára adta át.

  Borbély Attila elnök úr számos más sporttevékenysége mellett 1965 óta foglalkozik a judo sporttal, tagja volt az első magyar olimpiai judo-keretnek, a válogatottnak és számos értékes helyezést szerzett Masters világ-és Európa bajnokságokon, négy alkalommal megnyerte a nyílt nemzetközi Masters judo magyar bajnokságot.

  Kitűntetéséhez gratulálunk!

  Tájékoztató felhívás 2017. november 20.

  A Magyar Technikai és Tömegsport Klubok Országos Szabadidősport Szövetsége (MTTOSZ) a 2016. évi CXXXII. tv által létrehozott Honvédelmi Sportszövetség alapító tagja. A Honvédelmi Sportszövetség 2017. december 05. napján tisztújító küldöttgyűlést tart, ahol megválasztásra kerül a Honvédelmi Sportszövetség Elnöke és Felügyelő Bizottságának Elnöke. A Honvédelmi Sportszövetség Alapszabályának 19. § (2) bekezdése szerint létrehozott jelölőbizottság elnöke Boros György, tagjai Farkas László és Mergancz Sándor, a Honvédelmi Sportszövetség megválasztott tisztségviselői.

  IX. Amatőr késharc verseny és önvédelmi szeminárium kiírása 2017. november 10.

  Örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy 2017. november 18-án a Magyar Közelharc-Kézitusa Szövetség, Hercules Fiai Honvéd Sportegyesület ismét amatőr késharc versenyt és szeminárium rendez.

  A rendezvény helyszíne: Than Károly Ökoiskola Gimnázium, Szakközépiskola, 1023 Budapest, Lajos u. 1-5.

  A verseny célja a hazai küzdősport, harcművészeti és hagyományőrző csapatok részvételével egy olyan szakmai találkozó megvalósítása, ahol a versenyzők objektív körülmények között mérhetik össze erejüket, ügyességüket és technikai felkészültségüket.

  „Mosolyt az Arcokra, Melegséget a Szívekbe” jótékonysági gyermekrendezvény 2017. október 25.

  A rendezvény időpontja: 2017. december 9. (szombat)
  Megnyitója: 10.00 óra
  A verseny eredményhirdetése, majd várható visszautazás: 15.00 óra
  Helyszín: ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központja, 1097 Budapest, Vágóhíd u. 11-13.

  Meghívó
  Versenyprogram
  Térkép

  Honvédelmi többtusa verseny, vándorserlegek alapítása 2017. október 16.

  Alapító, a Magyar Honvédelem Napját, az ifjúság körében történő méltó megünneplésére, minden év május 10 és május 21 között rendezi meg, saját lőtér melletti területén kialakított helyen a versenyt. Ez évben, október utolsó hetében kerül sor a megrendezésre.

  Légpuskás lövész verseny 2017. október 16.

  Verseny rendezője: Szabadidősportok Egyesülete Püspökmolnári
  Helye: Püspökmolnári lőtér ( Úttörő u. végén,temető mögött )
  Ideje: 2017. október 26., 13 óra Általános iskolások részére, 2017. október 28., 8.30 Középiskolások részére

  A 2017. évi szabadidős minősítő verseny kiírása 2017. október 12.

  Verseny célja: a lövészsport népszerűsítése, sportbaráti kapcsolat ápolása, minősítések megszerzése.
  Rendező: Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület Helye: Ajka, Sport u. 25.
  Időpontja: 2017. október 15. (vasárnap) 9.00 órától

  „OBSITOS” megmérettetés 2017. szeptember 30.

  A Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetsége immár tizenhetedik éve, hogy meg- rendezte a Székesfehérvári MJV Önkormányzata segítségével a „Nosztalgia Obsitosoknak” elnevezésű lőversenyt 2017.09.30-.-án. A rendezvényt megtisztelte Viza Attila tanácsnokok úr. A jó idő jó hangulatú versenyt eredményezett. 82 fő lőtt egyéni lőszámot és 8 csapat versengett a nívós serlegekért , érmekért és oklevelekért. Kiváló eredményeket értek el FMRFK, a Fm. Honvéd Nyugállományúak klubjának mindhárom csapata, a Veszprémiek, a Fókusz Lk., a Pázmánd Lk. és a Crimebox klub csapatai. Obsitosok kiemelkedő egyéni lövői: Balássy Sándor, Zóka József, Hibácskó Ferenc, Takács Imre, Füredi Jenő, Szabó Antal.

  Versenykiírás 2017. október 15. 2017. szeptember 28.

  Verseny célja: a lövészsport népszerűsítése, sportbaráti kapcsolat ápolása, minősítések megszervezése.

  Rendező: Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület
  Helye: Ajka, Sport u. 25.
  Időpontja: 2017. október 15. (vasárnap) 9.00 órától  Meghívó 2017. szeptember 12.

  Mozgássérültek Országos Amatőr Lövészversenye és Sportnapja  MTTOSZ képviselet a JUDO VB-n 2017. szeptember 5.

  MTTOSZ képviselet a JUDO Világbajnokságon. (A képen balra, prof. Dr. Borbély Attila elnök, aki egyben a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke is, jobbra dr. Zöllei Zoltán alelnök urak, judo és közelharc,- harcművészeti szakemberek)  Tájékoztató a Kárpát-medence magyarlakta településeinek XIV. virtusvetélkedője eredményeiről – 2017. augusztus 12., Balatonszárszóképek 2017. augusztus 15.

  2017. augusztus 12-én az MTTOSZ immáron második alkalommal rendezte meg sikeresen virtusvetélkedőjét a Balaton partján Balatonszárszó község központi strandján. A versenyt Prof. Dr. Borbély Attila az MTTOSZ elnöke, a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke és Dorogi Sándor úr, Balatonszárszó község polgármestere nyitották meg. Részletek, képek

  Emlékeztető a BKV TTE 2017. I. félév Szabadidősport rendezvényeiről, versenyeiről 2017. augusztus 10.

  Egyesületünk és klubjai sokirányú sporttevékenységet végeztek a 2017. I. félév során. Célunk volt, hogy a szabadidősport különböző területein minél több fiatalt és résztvevőt bevonjunk programjaink megvalósításában a mozgás az egészséges életmód a sport megszeretetésért. Részletek

  Versenykiírás 2017. augusztus 3.

  A 2017. évi szabadidős minősítő versenyek kiírása.

  Értesítés! 2017. július 27.

  Ezúton értesítjük az érdeklődőket, hogy a 2017. augusztus 19.-ére meghirdetett 14. Szabadidős Országos Tekebajnokság technikai okokból későbbi időpontban kerül megrendezésre.

  dr. Harcsár István főtitkár

  Versenyfelhívás: Mutassuk meg, hogy milyen a magyar virtus a magyar tenger partján! 2017. július 27.

  XXIV. „Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője”, Balatonszárszó, 2017. augusztus 12. Az MTTOSZ a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal és a Magyar Autóklubbal együtt 2017-ben is megrendezi a nagy hagyománnyal rendelkező virtusvetélkedőjét, amelyre a Kárpát-medence magyarlakta településeinek csapatait várjuk.

  26. Fortuna Senior Atlétika Pályaverseny 2017. június 16.

  A 26. Fortuna Senior Atlétika Pályaverseny kiírása.

  Szabó András kitüntetéseképek 2017. május 28.

  Az MTTOSZ Elnöksége kiemelkedő társadalmi munkájának elismeréséül, a szövetség legmagasabb kitüntetését az MTTOSZ-ért plakettet és oklevelet adományozta SZABÓ ANDRÁS úrnak, a Resonator Kft. alapítójának és tulajdonosának. Az ünnepi eseményre a Resonator Kft székházában, a Városligeti fasorban került sor, ahol prof. Dr. Borbély Attila elnök, a szövetség főtitkára jelenlétében adta át a kitüntetést Szabó András úrnak. Tovább a képekhez.

  Versenykiírás 2017. május 28.

  MTTOSZ 14. Szabadidős Országos Tekebajnoksága Részletek

  Közelharc-Kézitusa Honvédelmi Túlélő Tábor 2017. május 23.

  Közelharc-Kézitusa Honvédelmi Túlélő Tábor részletei. Részletek

  Általános tájékoztatás és előzetes hírek a 2017.évi „Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője” elnevezésű verseny lebonyolításáról 2017. május 23.

  Országgyűlési felhatalmazással, törvényben szabályozott feltételek mellett, 2017. január 11.-én megalakult a Honvédelmi Sportszövetség, melynek az MTTOSZ alapító tagja lett. Elnökünket, Prof. Dr. Borbély Attilát megválasztották az új szervezet alelnökének és egyúttal tagozatelnöknek. A HS egyik fontos feladata a fiatalok honvédelmi ismereteinek bővítése, valamint a sportot szerető lakosság, különböző honvédelmi és küzdő sportokkal való megismertetése és megszerettetése. Részletek

  XVI. AMATŐR KÖZELHARC – KÉZITUSA BAJNOKSÁG ÉS I. THAN KUPA 2017. május 23.

  Verseny ideje: 2017. június 10. szombat, 08:30 - 15:00
  Verseny helyszíne:Than Károly Ökoiskola Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola
  1023 Budapest, Lajos u. 1-5.,
  Verseny rendezője: MK-KSZ tagja a Honvéd Aurora Sportegyesület (HASE) Részletek

  A III. Görgey Artúr Országos Lövész Emlékverseny országos döntőjének értékelése – Ácsképek 2017. május 13.

  A Magyar Technikai Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége és a Magyar Sportlövők Szövetsége által az idén harmadik alkalommal megrendezett Görgey Artúr Országos Lövész Emlékverseny országos döntőjére 2017. május 13-án, Ácson került sor. Részletek, Görgey Kupa döntő eredményjegyzéke

  Meghívó az MTTOSZ rendes évi közgyűlésére 2017. május 9.

  Tisztelt Tag- és Sporttársunk! A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége rendes évi közgyűlése 2017. május 25.-én (csütörtökön) de. 10.30 órai kezdettel kerül megrendezésre. Részletek

  Görgey elődöntők összefoglalójaképek 2017. április 19.

  A III. Görgey Artúr Országos Lövész Emlékverseny területi fordulóinak összefoglalója. Részletek

  Húsvéti Kupa Tojáslövő Verseny 2017. április 16.

  Az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület ez évben is megrendezi hagyományos Húsvéti Tojáslövő Versenyét.

  Kézitusa hírek 2017. március 13.

  Újraválasztották dr Zöllei Zoltánt a Magyar Közelharc-Kézitusa Szövetség elnökét, az MTOSZ alelnökét. Szívből gratulálunk neki, munkájához sok sikert kívánunk!
  Dr. Harcsár István
  főtitkár

  Megismételt közgyűlést mikor szabad újra összehívni. 2017. március 6.

  Antal László elnökségi tagunk, a Fejér megyei TTE Elnöke arra kért választ tőlünk, illetve az MTTOSZ jogi képviselőjétől, dr. Molnár István ügyvéd úrtól, hogy megismételt közgyűlést mikor szabad újra összehívni. Elterjedt a hír - írja a kérdező – hogy módosításra került a vonatkozó jogszabály, és 2017. január 1-től csak 3-8 nap elteltével lehet megismételni a határozatképtelenség miatt halasztott közgyűlést. Mi az igazság ebben? Ügyvéd úr válaszát honlapunkon is közreadjuk azzal a szándékkal, hogy segítsünk más tagtársunknak is, a jogszabályok helyes értelmezésében.

  Zirci versenykiírás 2017. március 1.

  A zirci tagszervezet versenykiírása.

  III. GÖRGEY ARTÚR Országos Lövész Emlékverseny 2017. –Versenykiírás 2017. február 28.

  1849. május 21-én, a magyar honvédsereg hősies csata után visszafoglalta a Budai várat. Ennek emlékére 1992. május 21-e óta ez a nap a Honvédelem Napja hazánkban. A hős esemény tiszteletére az MTTOSZ idén immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Görgey Artúr országos lövész emlékversenyt.

  Az MTTOSZ szakmai állásfoglalása a BM 3460/2017. sz. Kormány előterjesztéshez 2017. február 28.

  A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetségének álláspontja a lőfegyverekről és lőszerekről szóló 2004.évi XXIV. törvény módosításához készült BM 3460/2017. számú kormány előterjesztés tervezetéről.Részletek

  Tisztelt Tagszervezetek! 2017. február 15.

  Tájékoztatásul küldjük az MTTOSZ 2016. évi közgyűlésének VII/2016. sz. (05.03) határozatát, amelyben a tagszervezeti tagdíj mértékéről rendelkezett.

  VII/2016. sz. (05.03.) határozat
  A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetség Közgyűlése a Szövetség 2017. évre vonatkozó tagdíjának mértékét éves szinten 10.000,-Ft, azaz Tízezer forint mértékben határozzák meg.


  Az új Alapszabály értelmében a szövetség pontos neve:

  Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége

  Kérjük, hogy a 2017. évre meghatározott tagdíjat bankszámlánkra átutalni szíveskedjenek, melyről a beérkezés napján számlát állítunk ki, amelyet postázunk.

  Bankszámlaszám: 10700543-48660808-51100005

  Köszönettel:
  dr. Harcsár István
  főtitkár

  „Mosolyt az arcokra, melegséget a szívekbe”képek 2016. december 10.

  Az MTTOSZ immár második éve részesül abban a kivételes lehetőségben, hogy karácsonyi gyermeksport-vetélkedőjét az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központjának Kiképzőközpontjában tarthatta. Ez a biztonságos, rendezett, jól felszerelt létesítmény az idei karácsonyváró rendezvényünk számára is minden szükséges feltételt biztosított.

  Kapcsolódó anyag: A vidámságért versenyeztek

  A sportért és az ifjúságért dolgozik 2016. december 19.

  Tüskés Endre díjjal tüntették ki Varjas József zirci sportaktívát, a MTTSZ Területi Klub Zirc elnökét, edzőjét, versenyzőjét. Részletek

  Három sportlövőnk is a legjobb tíz között 2016. december 15.

  Eredményesen zárult a Postaverseny az MTTSZ Területi Klub Zirc számára: három versenyzőjük is bejutott a Budapesten megrendezett országos döntőbe. Részletek

  „Mosolyt az arcokra, melegséget a szívekbe” 2016. december 10-én, szombaton! 2016. november 15.

  A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal és a Magyar Autóklubbal közösen, ez évben is megtartja a Karácsonyt váró „Mosolyt az Arcokra, Melegséget a Szívekbe” jótékonysági gyermekrendezvényét. Részletek

  Zirci siker a lövészversenyen 2016. november 15.

  Mintegy hetvenen álltak céltábla elé a Zirc-kupa lövészversenyen. A csapatversenyt ezúttal is a házigazda MTTSZ Területi Klub nyerte.

  Versenykiírás 2016. november 10.

  A 2016. évi szabadidős minősítő versenyek kiírása
  Verseny célja: a lövészsport népszerűsítése, sportbaráti kapcsolat ápolása, minősítések megszervezése.
  Rendező: Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület
  Helye: Ajka, Sport u. 25.

  Meghívó a „Nosztalgia Obsitosoknak” lövészversenyre 2016. október 13.

  A Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetsége és az Alba Volán Sc. sportlövő szakosztálya tisztelettel meghív és vár minden sportlövészetet szerető civilt, katonát és tartalékost az immár hagyományos „Nosztalgia Obsitosoknak” elnevezésű lövészversenyre.

  A verseny a Volán Sc. lőterén (8000 Székesfehérvár, Börgöndi út 14.) lesz 2016. október 15-én 09:00 órától.

  Érdeklődni Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetsége elérhetőségein lehet:
  Tel: +36 20 916 0957, Tel/fax: +36 22 301 850, e-mail: fmtt.szovetseg@chello.hu

  Sikeres rendezvény volt! – értékelt az MTTOSZ elnöksége 2016. október 10.

  Az október 6-i elnökségi ülés külön napirendben foglalkozott a nyár legfontosabb szövetségi rendezvényének értékelésével az augusztus 13-án, Balatonszárszón rendezett „Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője” versennyel.

  Virtusvetélkedő eredmények – 2016. Balatonszárszóképek 2016. szeptember 7.

  A Kárpát-medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedője Balatonszárszó 2016.08.12.-14.
  Az MTTOSZ 2016-ban először kapott lehetőséget, hogy hagyományos, immár 23. alkalommal megrendezett nyári virtusvetélkedőjét a Balaton partján, a gazdag kulturális és szórakoztató programjairól is ismert Balatonszárszó településen tartsa.

  Mozgássérültek országos amatőr lövészversenye és sportnapja 2016. szeptember 10.

  Az Ajkai Technikai Tömegsport Egyesület és a Mozgássérültek Aktív Egyesülete légpuskás lövészversenyt hirdet, amelyre szeretettel meghívja önt és baráti társaságát.

  "Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője" 2016. augusztus 13.

  2016. augusztus 13-án, szombaton mindenkit szeretettel várunk a „Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője” elnevezésű sportvetélkedőnkre!

  Ajkai Technikai és Tömegsport Egyesület szabadidős minősítő verseny 2016. augusztus 13.

  Az MTTOSZ ajkai tagszervezet a lövészsport népszerűsítése, sportbaráti kapcsolatok ápolása és a minősítések megszervezése céljával az Ajkai Technikai és Tömegsport Egyesület lőterén, Ajkán, a Sport u. 25-ben rendezi meg szabadidős minősítő versenyét.

  Versenyfelhívás: Őrizzük a magyar virtus lángját 2016-ban is! 2016. augusztus 12-14.

  Az MTTOSZ a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal és a Magyar Autóklubbal együtt 2016-ban is megrendezi a nagy hagyománnyal rendelkező virtusvetélkedőjét, amelyre a Kárpát-medence magyarlakta településeinek csapatait várjuk.

  „Egy nap az olimpia jegyében a katona olimpikonok tiszteletére!” az MTTOSZ társrendezésében Célkeresztben a katonai pályaképek 2016. június 3.

  Rejt-e alternatívákat, lehetőségeket a katonai pálya a fiatalok számára? Ez volt a 2016. május 31-én a Honvéd Kulturális Központban, a Stefánia Palotában, a Honvédelmi Minisztérium által „Egy nap az olimpia jegyében a katona olimpikonok tiszteletére!” címmel rendezett kiállítás és sportnap egyik fő kérdése, amelyet Vargha Tamás parlamenti államtitkár és prof.dr. Tóth Miklós MOB alelnök köszöntője vezetett be.

  A ZIRCI SPORT LEGYEN A TIED! 2016. június 2.

  2016. június 7-én (kedden) sportágkipróbáló programot rendezünk Zircen. Részletek a plakáton.


  Beszámoló a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége (MTTOSZ) 2016. évi közgyűlésérőlképek 2016. június 2.

  A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége 2016. évi közgyűlését május 3-án, a BKV TTE Tanácstermében tartotta meg Budapesten, a 1087 Sport utca 2. szám alatt. A Közgyűlés egyhangúlag elfogadta az MTTOSZ Elnökének, Prof. Dr. Borbély Attilának az MTTOSZ 2015. évi tevékenységéről szóló beszámolóját, valamint a 2015. évi gazdálkodásról szóló záró beszámolót, mérleget és eredmény-kimutatást.

  Beszámoló a II. Görgey Artúr Országos Lövész Emlékversenyről 2016. május 18.

  2016. május 07-én másodszor rendezte meg a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége Görgey Artúr tábornokról elnevezett felmenő rendszerű légpuska lövész versenyét a versenyengedéllyel nem rendelkező kezdő lövészek részére a 10-14 éves és 14-18 éves korosztályban.

  A II. Görgey Artúr Országos Lövész Emlékverseny területi fordulóinak
  összefoglalója
  2016. május 12.

  A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége (MTTOSZ) és a Magyar Sportlövők Szövetségével együttműködésben 2016-ban másodszor rendezi meg a Görgey Artúrról elnevezett országos lövészversenyét.

  A II. Görgey Artúr Országos Lövész Emlékverseny DÖNTŐJE Ácson 2016. május 4.

  2016. május 7.-én kerül megrendezésre a II. Görgey Artúr Országos Lövész Emlékverseny DÖNTŐJE Ácson.
  A döntő helye, címe: Iskola 2941 Ács, Pénzásás városrész, Ifjúság u. 3. A döntőre 50 település legjobb fiatal lövészei kerültek. A rendezők 168 versenyzőt várnak a versenyre. [ Részletek ]

  Meghívó az MTTOSZ rendes évi közgyűlésére 2016. április 18.

  Tisztelt Tag- és Sporttársunk! A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége rendes évi közgyűlése 2016. május 03.-án (kedden) de. 10.30 órai kezdettel kerül megrendezésre. [ Részletek ]

  Tájékoztató az MTTOSZ 2016. év első Elnökségi üléséről 2016. február 11.

  A Dér u. 16. alatti MTTOSZ irodában tartott elnökségi ülésen öt napirendi pontot tárgyalt a testület. [ Részletek ]

  Beszámoló a Lövész Szakbizottság üléséről 2016. február 1.

  Az MTTOSZ Lövés Szakbizottságának 2016. évi első ülésének középpontjában a II. Görgey Artúr Országos Lövészverseny előkészítése, a szükséges források biztosítása, és a lövészeti programok megvalósításához szüksége támogatók, források bevonási lehetősége állt. [ Részletek ]

  II. GÖRGEY ARTÚR országos lövész emlékverseny - 2016 2016. március 2.

  Megszületett a II. GÖRGEY ARTÚR országos lövész emlékverseny végleges versenykiírása. A lövészversenyt a budai vár 1849. május 21-ei hősies visszafoglalásának emléket állító Honvédelem Napja tiszteletére rendezi meg minden évben a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége és a Magyar Sportlövők Szövetsége. [ Részletek ]

  „Mosolyt az arcokra, melegséget a szívekbe” 2015. karácsonyára is! 2015. december 11.

  Az MTTOSZ 2015. december 19-én szombaton Budapesten, az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központjában a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal és a Magyar Autóklubbal együttműködésben rendezi meg hagyományos karácsonyi jótékonysági sportvetélkedőjét az ország számos településéről érkező, hátrányos helyzetű általános iskolás gyermek számára. Részletek

  2016-ban két újabb helyszínnel (Miskolc, Nyíregyháza) bővül a
  Görgey Artúr országos lövészverseny
  2015. december 11.

  Megállapodás született az MTTOSZ és a Magyar Sportlövők Szövetsége között, hogy a sikeres tavaszi I. Görgey lövészverseny után, 2016-ban kiírjuk a II. Görgey Artúr országos lövészversenyt 10-18 éves diákok részére.

  Esőben és szélben is győzött a magyar virtus Bölcskén! 2015. december 11.

  A festői Duna-parti település, Böcske adott otthont a Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője döntője számára 2015. augusztus 22-én.
  Az évszakban szokatlanul hűvös, esős idő nem könnyítette meg az ország különféle pontjairól érkező csapatok dolgát, akik ennek ellenére igazi magyar virtusról tettek tanúbizonyságot.

  I. Görgey Artúr Országos Lövész Emlékverseny országos döntő 2015. december 11.

  Az MTTOSZ és az MSSZ (Magyar Sportlövők Szövetsége) első alkalommal 2015-ben írta ki a 10-18 éves korosztályú fiúk és lányok részére a 20 lövéses nyíltirányzékú légpuska versenyt. A nyolc területi helyszínen megtartott döntők után, az országos döntőt május 30-án tartottuk Ácson, külön lányok és fiúk részére, két-két korcsoportban.
  A győzteseknek járó serlegeket és a helyezettek okleveleit, valamint a különdíjakat Balogh György általános alelnök és Szabó Péter elnökségi tag, a Lövész Szakbizottság elnöke adták át. A verseny részletei, eredmények bővebben a Rendezvények oldalon.

  Gyors jelentés a Görgey Artúr Országos Lövész Emlékverseny elődöntőirőlképek 2015. április 23.

  1849. március 21-én, a magyar honvédsereg hősies csatában visszafoglalta a Budai várat. Ennek a nagyszerű tettnek az emlékére, 1992. óta a győzelem napját, május 21-ét a Magyar Honvédelem Napjaként ünnepeljük.

  Görgey Artúr Országos Lövész Emlékverseny Szolnoki területi döntő
  Eredménylista
  2015. április 11.

  2001.-2005. között született

  Lányok:
  1. Matusek Réka Nyékládháza Ált. iskola
  2. Lévai Krisztina Gödöllő, Török Ignácz Gimn.
  Fiúk:
  1. Havasi Ádám Miskolc, II.Rákóczi Ferenc Ált. iskola
  2. Berczi Attila Kisújszállás
  3. Klenczner Márton Gödöllő, Török Ignácz Gimn.
  1997.-2000. között született

  Lányok:
  1. Kovács Krisztina Szolnoki MÁV Lövészklub
  2. Bencsik Dorottya Gödöllő, Török Ignácz Gimn.
  3. Peressényi Klaudia Gödöllő, Török Ignácz Gimn.
  Fiúk:
  1. Paróczai György Szolnok, Varga Katalin Gimn.
  2. Szőlősi Simon Miskolc, Kandó Kálmán Szakközépiskola
  3. Bozóki Attila Martfű VSE